Breincafé, Hersenletsel, Niet Aangeboren Hersenletsel, NAH, CVA
Speciaal voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel als gevolg van een CVA  Hersentumor  Ex comapatiënten  Etc.

BREINCAFE'S MIDDEN LIMBURG

 

In Midden Limburg wordt op 3 verschillende plaatsen op maandelijkse basis een Breincafé georganiseerd. Tijdens dit Breincafé wordt meestal een presentatie verzorgd rondom verschillende onderwerpen, die jaarlijks door de vrijwilligers worden vastgesteld en georganiseerd. Tevens is er voldoende ruimte voor lotgenotencontact en voor het stellen van vragen aan de professionele vrijwilligers die het Breincafé organiseren.

THEMA FEBRUARI : Voeding voor het brein. Stofjes die goed voor ons zijn…

 

Henry Honné is Master Neurorevalidatie en Innovatie en fysiotherapeut. Hij is werkzaam in Gezondheidscentrum Honné, een multidisciplinair eerstelijns gezondheidscentrum in Horn.

Zijn grootste passie is uitzoeken hoe het menselijk brein functioneert, om die inzichten toe te passen, om mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel te behandelen en te begeleiden.

 

Welke dingen zijn nu eigenlijk goed voor ons brein? Hoe moeten we omgaan met alle prikkels, die de hele dag op ons inwerken? Wat zouden we aan stofjes en prikkels tot ons moeten nemen? Hoe doet ons brein dat en hoe kunnen we het brein helpen? Wat zouden we moeten doen, om een goed functionerend brein te houden tot op hoge leeftijd? Welke neurotransmitters zijn belangrijk en wat die dan voor ons brein?

 

Daarover en nog meer gaat, het in maand februari tijdens de presentaties in Horn op dinsdag 20 februari.

 

 

Website: Barbara Vaessen

Breincafé © Copyright  2017 - Alle Rechten Voorbehouden